John_CJohn Chesnut u lind më 1960 Shtetet e Bashkuara të Amerikës. 1983 – diplomoi nga studimet pesë vjeçare në Baçellor në Teologji nga “Cincinnati Christian University”, SHBA. In 1987 – mbaroi studimet Master në Teologji Praktike nga po i njëjti Universitet – Dega përgatitje për Udhëheqje Krishtere, SHBA.

  • 1983 – punoi si Koordinator pranë Kolegjit Krishterë “Cincinnati Christian University”, SHBA.
  • 1987 – punoi si Pastori kryesor në kishën lokale “Midway Christian Church”, Baltimore, OH, SHBA.
  • 1990 – punoi si Pastori kryesor në kishën lokale “Pickerington Christian Church”, Pickerington, OH, SHBA.
  • 2000 – nga ky vit e deri më sot punon si drejtor i OJQ-së “Team Kosova” me bazë në Podujevë, nën udhëheqjen e Team Expansion Louisville, KY, SHBA.
  • 2000 – “Prishtina High School”, një gjimnaz privat me stil amerikan të shkollimit dhe me mësues amerikanë, në Prishtinë, Kosovë.
  • 2005 – Nga ky vit ka shërbyer në pozita të ndryshme udhëheqëse pranë institucionit të Kishës Protestante Ungjillore të Kosovës në Prishtinë, Kosovë.
  • 2000 – Kryetar i “Rotary Club Prishtina”, Prishtinë, Kosovë. Aktualisht shërben në pozitën e kryesuesit të komitetit të projekteve.
  • John është i martuar me Ruth Chesnut dhe kanë pesë fëmijë.
  • Anglishtja është gjuhë e tij amtare por flet edhe shqip.

Kompetenca shtesë e tij është Pilot Privat i Lecencuar për FAA dhe EASA.

Email: jchesnut@kishaprotestante.net