jetonJeton Sokoli është lindur dhe rritur në Gjakovë. Pas mbarimit të luftës së fundit në Kosovë të vitit 1999, e njohu Zotin Jezus Krishtin. Fillimisht ka shërbyer në mënyrë aktive me shërbesën e fëmijëve për t’u pasuar me shërbesën e të rinjve.

Në vitin 2003 filloi studimet biblike në Angli të cilat i mbaroi me sukses.
Në vitin 2005, me t’u kthyer në Kosovë, filloj emisionin  e krishterë radiofonik “Ora e Vendimit “ në Gjakovë që transmetohej përmes valëve radios lokale.
Në vitin 2007 mbjelli kishën “Kisha Rilindja e Kosovës” në Gjakovë, ku edhe sot vazhdon të jetë bari në atë kishë.
Nga 2007 drejton kurse dhe jep mësim në Gjuhen Angleze.
Ne vitin 2010 është certifikuar nga Këshilli Evropian si “Mediator dhe Mësues” pranë komuniteteve RAE.
Jetoni është i martuar dhe baba i tre fëmijëve.